Animatiefilm over EemsDollard2050

Binnen het programma Eems Dollard 2050 worden verschillende projecten uitgevoerd. Van twee hiervan zijn animatiefilmpjes gemaakt: de Kleirijperij en de Dubbele Dijk. De animaties geven de kijker een helder beeld van de projecten. ED2050 is het meerjarig adaptief programma van maatregelen en onderzoek dat moet bijdragen aan het herstel van de kwaliteit van het Eems Dollard estuarium.

De animaties zijn gemaakt door Cradle Media uit Wageningen, dat is gespecialiseerd in het vertalen van beleidsmatige onderwerpen op met name het gebied van de ruimtelijke ordening naar mediaproducties. “Wij deinzen niet terug voor dikke ambtelijke dossiers. We vinden het leuk om daar in te duiken en er de belangrijkste boodschap uit te filteren”, vertelt Frens Damen van Cradle Media, die zelf ooit Milieupolitiek studeerde aan de Wageningen Universiteit.

De opdracht die de makers meekregen, was animaties te maken waarin helder en duidelijk wordt uitgelegd waarom de projecten worden uitgevoerd en welke technieken daarbij worden gebruikt. “De bedoeling is in eerste instantie de stakeholders te informeren, maar het moest ook voor een breder publiek begrijpelijk zijn. Het voordeel van beeldtaal is dat je in korte tijd kunt vertellen waarvoor anders heel veel woorden nodig zijn. Hierdoor blijft het ook beter hangen.”

 

Share |