Duizenden bezoekers voor programma Eems-Dollard 2050 tijdens Delfssail

Onder de noemer 'Het Vooruitblik' was afgelopen donderdag 30 juni tot en met zondag 3 Economie en Ecologie in Balans aanwezig op DelfSail.  De samenwerkende overheden en partners in de Eemsdelta hadden een tentoonstelling ontwikkeld over de projecten, pilots en programma’s die de komende jaren gaan lopen.

Onder leiding van gemeente Delfzijl was met containers een heus paviljoen gebouwd, met beneden de tentoonstelling met live stream webcam van de zeehonden in de Dollard, daarboven de catering met  netwerkplaats, een blote voetenpad over alle materialen van de Eems-Dollard en geheel bovenin de containers een kraaiennest.

Donderdag en vrijdag werden bestuurlijke momenten gevierd, met op vrijdag  de ambtelijke en bestuurlijke regionale lancering van het programma Eems-Dollard 2050. Na de presentatie op hoofdlijnen door het kernteam ED2050 trokken de samenwerkende professionals symbolisch de ED2050 polo aan onder het motto “wij zijn ED2050”.


Uitleg over Groene Dijk (het stukje gras op de voorgrond) bij DelfSail

Unieke samenwerking
De bestuurlijke lancering werd ingeluid door gedeputeerde Henk Staghouwer. “We zijn trots op dit unieke samenwerkingsprogramma.”  Vandaag,  dinsdag 5 juli, zetten minister Schultz- Van Haegen en Staghouwer hun handtekening onder het programma, dat daarmee inhoudelijk is vastgesteld.

Zaterdag en zondag stroomde het publiek  toe. Hoewel merkbaar was dat de meeste mensen voor de Tallships kwamen, bezochten in totaal zeker enkele duizenden personen Het Vooruitblik en kon het ED2050 team menigeen enthousiast maken voor de nieuwe plannen met de dubbele dijk en de kleirijperij. De tentoonstelling blijft  naar verwachting bij elkaar: de  gemeente Delfzijl verplaatst hem nu naar het winkelhart van Delfzijl.

Share |