Succesvolle eerste werksessie over mogelijkheden slib als grondstof

De eerste werksessie van Groningen Seaports over slib als grondstof op 24 april is succesvol verlopen. Doel van de bijeenkomst was om de mogelijkheden te verkennen of baggerslib uit de havens gebruikt kan worden als grondstof voor verschillende toepassingen.

Gevarieerd werkveld
Aan de werksessie namen 26 experts en deskundigen uit een gevarieerd werkveld deel. De meest kansrijke grootschalige toepassingen voor gebruik van slib als grondstof zijn natuurontwikkeling, bij ophoging van dijken, toepassing in de landbouw en als ophogings- en funderingsmateriaal in de bouw en aanleg van wegen. Voor eerste drie toepassingen is verkend waar de uitdagingen liggen, wat de onzekerheden zijn, welke kansen en mogelijkheden in toepasbaarheid er zijn en welke innovatieve oplossingen er zijn. De antwoorden worden de komende weken geanalyseerd en uitgewerkt in een advies voor de volgende stap.

Werksessie met iPads zorgde voor snelle terugkoppeling

Snelle resultaten
De werksessie is geëvalueerd en is goed ontvangen. Vooral de innovatieve aanpak met iPads per groep was een verrassing. Hierdoor kunnen de resultaten snel worden toegezonden en met elkaar worden gedeeld.

DOWNLOAD: Eindrapportage eerste werksessie Slib als Grondstof 

Voor meer informatie: Monique van den Dungen, Groningen Seaports.

Share |