Wie heeft het beste idee voor de Eems-Dollard?

De Waddenvereniging organiseert een wedstrijd voor het beste idee voor de Waddenzee. Opvallend genoeg ontbreekt de Eems-Dollard in de huidige lijst. Wie heeft het beste idee voor de Eems-Dollard?

Iedereen kan meedoen aan deze wedstrijd. Toeristen, Waddenzee-professionals, kinderen, biologen of vissers om er een paar te noemen. Het werkt ook heel simpel. Je stuurt gewoon je idee in voor 5 juni op www.jouwideevoordewaddenzee.nl en klaar is kees.

Screenshot van de Website van de Waddenvereniging

Veel ideeën
Alle ingezonden ideeën worden direct op de website geplaatst. Deel je ingezonden idee vervolgens via social media of per mail. Het publiek kan stemmen en bepaalt hiermee welke tien projecten gepresenteerd worden aan de jury.

Op dit moment staan er al veel ideeën online. Zo vindt iemand dat de stuifdijk op de Boschplaat moet worden doorgestoken en weer een ander vindt dat het leger geen oefeningen meer mag houden. Het meest populaire idee op dit moment (3 mei) is het inzamelen van plastic.

Spetterende finaledag
Op zaterdag 25 juni 2016 is de finale van Jouw idee voor de Waddenzee in de creatieve hotspot van Leeuwarden: de Neushoorn. De persoon die zijn of haar idee het beste aan de jury weet te presenteren wint de Award voor het Beste Waddenidee! Daarnaast wordt er ook een publieksprijs uitgereikt. Iedereen die de moeite neemt om een idee in te sturen, ontvangt 10% korting op een Werelderfgoedexcursie naar keuze.

Tijd voor actie
Dat de Waddenvereniging deze wedstrijd uitschrijft is geen toeval. Dit jaar bekijkt het Rijk hoe het beleid voor het wad er de komende tien jaar uit moet zien. Mogelijk dat jouw idee over de Eems-Dollard wordt voorgelegd aan beleidsmakers en bestuurders.


www.jouwideevoordewaddenzee.nl

Share |